Boerrigter Bio wint Agroscoopbokaal Biologisch

Maatschap Boerrigter Bio, een biologisch varkensbedrijf in het Drentse Kerkenveld, is winnaar van de Agroscoopbokaal Biologisch 2022. Dat heeft organisator Reudink, leverancier van biologische voeders, bekendgemaakt.

Boerrigter+Bio+wint+Agroscoopbokaal+Biologisch
© Reudink

Het bedrijf is van de jonge ondernemer Gideon Boerrigter (21) en zijn familie. Zij realiseren volgens Reudink 'een topresultaat' bij de biologische vleesvarkens, dankzij een efficiënte voerbenutting met oog voor een duurzame bedrijfsvoering. Nieuwe oogst maakte eerder dit jaar een reportage van het bedrijf.

Het bedrijf heeft 85 fokzeugen en 780 vleesvarkens. Boerrigter werd op zijn 18de als student in een keer volop varkenshouder, vanwege het overlijden van zijn vader. Biologisch varkensspecialist Bennie Rupert van Reudink vindt Maatschap Boerrigter Bio de terechte winnaar. 'Gideon heeft als jonge ondernemer laten zien dat hij in staat is om uitstekende resultaten te boeken. Hij heeft veel aandacht voor diergezondheid, hygiëne en genetica', meldt hij in een persverklaring van Reudink.


Indrukwekkende resultaten

'Dit zorgt voor de gewenste progressie en indrukwekkende resultaten bij de vleesvarkens over het afgelopen jaar', vervolgt Rupert in de persverklaring. 'Een hoge gemiddelde groei én een voederconversie die circa 15 procent beter is dan het gemiddelde, zijn daarvan het bewijs. Gecombineerd met de lokale mestafzet resulteert dit in een duurzame bedrijfsvoering.'

Er worden geen biggen verkocht. Samen met Topigs bepaalt Boerrigter de optimale genetica. De beren op het bedrijf worden niet gecastreerd. 'Het is afhankelijk van de keten waarin je produceert of dit mogelijk is, maar dit draagt wel degelijk bij aan de goede resultaten op ons bedrijf', zegt hij hier zelf over. Op het bedrijf wordt een voederconversie van 2,45 gerealiseerd. De vleesvarkens groeien gemiddeld ongeveer 900 gram per dag. Ze worden geleverd aan Best Star Meat.


Monitoringsprogramma

Agroscoop is een digitaal monitoringsprogramma van ForFarmers, ForFarmers De Hoop en Reudink waarmee veehouders op ieder moment hun technische en financiële cijfers kunnen monitoren. Daarnaast is vergelijking van de eigen technische resultaten met die van collega-veehouders mogelijk.

De Agroscoopbokaal 2022 kent acht winnaars in de volgende categorieën: biologisch (Reudink), melkvee, vleesvee, geiten, varkens, legpluimvee, vleespluimvee (ForFarmers De Hoop) en pluimveevermeerdering (ForFarmers De Hoop). Per categorie worden de winnaars deze maand bekendgemaakt via de diverse mediakanalen van ForFarmers en Reudink. Op 31 mei vinden de uitreiking van de bokalen en de huldiging van de winnaars plaats.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer