LTO gaat niet in op uitnodiging Johan Remkes voor gesprek met kabinet

LTO Nederland kan 'helaas niet' ingaan op de uitnodiging voor een gesprek met ministers Christianne van der Wal en Henk Staghouwer onder leiding van Johan Remkes. Pas als het kabinet toezegt dat serieus gesproken kan worden over doel, tijdspad en invulling van de maatregelen, kan er een gesprek plaatsvinden.

LTO+gaat+niet+in+op+uitnodiging+Johan+Remkes+voor+gesprek+met+kabinet
© DIRK HOL

Dat stelt de organisatie in een reactie op de uitnodigingsbrief van Remkes die dinsdagmiddag werd gepubliceerd. Hierin worden landbouw- en natuurorganisaties, bedrijfsleven en ketenpartijen uitgenodigd om over de stikstofaanpak te spreken.


LTO heeft eerder al aangegeven dat gesprekken alleen zin hebben wanneer het in openheid kan gaan over tijdspad, doelen alsmede middelen, zoals onder meer brede innovatie, het niet verankeren van de methodiek van kritische depositie waarde (KDW) in de wet en aandacht voor het perspectief voor de landbouw.


Zonder taboe

Uit de uitnodiging van Remkes blijkt dat hij onafhankelijk en zonder taboe het gesprek wil voeren, constateert LTO. 'Dat is verheugend. De gesprekken zijn, zo schrijft Remkes, telkens met een of meerdere leden van het kabinet. Dat roept terughoudendheid op. Het kabinet heeft zich bij herhaling onwillig getoond om het over genoemde zaken zoals door LTO verzocht te hebben. Dit is zowel in Kamerdebat als persconferenties door verschillende bewindspersonen herhaald.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 8°
  0 %
 • Zondag
  22° / 9°
  0 %
 • Maandag
  22° / 8°
  0 %
Meer weer