Publieksactie Heerenveen voor behoud koeien in verband met stikstofkrimp

Welke van de twee koeien moet er weg? AJF, de organisatie voor jonge agrariërs in Fryslân gaf zaterdagochtend aan de burger de keuze tijdens een publieksvriendelijke actie op de wekelijkse markt in het centrum van Heerenveen.

Publieksactie+Heerenveen+voor+behoud+koeien+in+verband+met+stikstofkrimp
© Persbureau Noordoost

De leden van het AJF trokken hierheen met onder meer flyers en zuivelproducten om uit te delen. Ook twee koeien waren van de partij, de vijf en een halfjarige Ria 871 en de ruim achtjarige Lida 803. Tiptop getoiletteerd en gewassen, ze zouden zo de keuringsring in kunnen. Iedere koe werd vergezeld van een poster met daarop onder meer de melkproductie per dag, het aantal kalveren dat ze hebben gekregen en hun favoriete aaiplek.


Helft reductie

'Als gevolg van de stikstofplannen moet in ons gebied 47 procent reductie plaats vinden. We gaan op een positieve manier de discussie met de burger aan over welke van deze twee dan weg moet. Op deze manier willen we als agrarische jongeren aandacht vragen voor wat de stikstofmaatregelen betekenen voor een individueel bedrijf, een ondernemer en zelfs een koe', vertelt boerin Nynke Bakker uit het naburige Terband.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer