Bereiders boerenijs: bij hitte kopen mensen geen ijsje

Melkveehouders uit Vlaanderen met ijsverkoop volgen de weerberichten deze dagen op de voet. 'Als het warmer wordt dan 30 graden, komen mensen niet buiten.'

Bereiders+boerenijs%3A+bij+hitte+kopen+mensen+geen+ijsje
© 't Madeliefje

De familie De Boey- Heerwegh uit Sint-Gilles-Waas volgt meerdere keren per dag de weersverwachtingen. 'Dat is belangrijk om te kunnen inschatten hoeveel mensen er komen en hoe je het werk en je personeel moet inplannen', vertelt melkveehouder en ijsboer Marc De Boey. Hij startte in 2015 samen met zijn vrouw Christine Heerwegh met de verkoop van hoeve-ijs. In een aantal jaren tijd ontwikkelde de ijsverkoop zich tot een belangrijke nevenactiviteit en trad ook dochter Liselotte toe, schrijft Vilt.be.

De Boey verwacht weinig klandizie bij hitte. 'Als het warmer wordt dan 30 graden komen mensen niet buiten, maar blijven ze thuis om daar verkoeling te zoeken.'


IJssalon 't Madeliefje

Bij 't Madeliefje in Diksmuide, op 15 kilometer van de Vlaamse kust, is het verhaal soortgelijk. 'Als het heel warm wordt, blijven wandelaars en fietsers thuis', vertelt Martine Vandenbroucke die samen met haar man Lieven Vanassche een melkveebedrijf met zestig koeien runt. Ze hebben een ijssalon waar behalve ijs ook wafels, cocktails, bieren en warme dranken worden verkocht.

De ijsverkoop van Vandenbroucke is in 2010 opgestart nadat de varkenstak was afgestoten en de melkprijzen slecht waren. Op zoek naar alternatieve verdienmodellen werd zij geïnspireerd door de vele voorbijgangers. Het bedrijf is namelijk gelegen aan Blankaartpad, een populaire wandel- en fietsroute. De route is vernoemd naar het naburige kasteel de Blankaart en het gelijknamige natuurgebied. 'Wandelaars kwamen tijdens warme zomers vragen om een glaasje water', verklaart ze de oorsprong van het idee.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer