Nieuw leven voor internationale melkprijsvergelijking

De internationale melkprijsvergelijking wordt nieuw leven ingeblazen. De European Dairy Farmers (EDF) en ZuivelNL gaan deze gezamenlijk voortzetten.

Nieuw+leven+voor+internationale+melkprijsvergelijking
© Twan Wiermans

Beide organisaties willen vanaf september 2022 de melkprijsinformatie van grote Europese melkverwerkers publiceren onder de naam EDF-ZuivelNL Internationale Melkprijsvergelijking. De internationale melkprijsvergelijking van ZuivelNL en LTO werd tot en met februari 2021 maandelijks gepubliceerd onder de naam LTO Internationale Melkprijsvergelijking. Dit gezamenlijke project werd echter stopgezet vanwege bezuinigingen bij ZuivelNL.

EDF probeerde het project gaande te houden en publiceerde de prijsinformatie binnen het eigen netwerk. Hierdoor wordt het ook mogelijk om gegevens van de tussenliggende maanden mee te nemen in de vergelijking. Voor de nieuwe publicaties ontwikkelen beide partijen standaardberekeningen om de verschillende betalingssystemen van grote Europese zuivelverwerkers vergelijkbaar te maken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer