Frank Jorna in dagelijks bestuur Wetterskip Fryslân

Manager van Dairy Campus en melkveehouder Frank Jorna uit Easterwierrum is dinsdagavond benoemd als lid van het dagelijks bestuur Wetterskip Fryslân. Hij volgt Jan van Weperen op, die wethouder is geworden in de gemeente Ooststelingwerf.

Frank+Jorna+in+dagelijks+bestuur+Wetterskip+Frysl%C3%A2n
© Alex J.de Haan

Jorna vertegenwoordigt de fracties van Geborgd Landbouw en VVD in het dagelijks bestuur. Hij wordt onder meer verantwoordelijk voor het waterbeheer in de Friese meren en kanalen (de Friese boezem) en in het landelijk gebied.

Het gaat dan om de dagelijkse zorg voor voldoende water voor landbouw en natuur, maar ook om verschillende projecten om wateroverlast te beperken, meer water vast te houden in droge periodes, het verbeteren van de biodiversiteit en het tegengaan van verzilting.


Veenweideprogramma

Jorna wordt ook bestuurlijk verantwoordelijk voor regionale samenwerkingsprogramma's, zoals het Friese veenweideprogramma 2021-2030 en Natuer mei de Mienskip. Jorna is verder gebiedsportefeuillehouder voor het zuidwestelijk deel van het beheergebied van Wetterskip Fryslân.

Hij legt per direct zijn werkzaamheden neer als manager van Dairy Campus in Leeuwarden, het research- en innovatiecentrum voor de melkveehouderij van Wageningen University & Research. Samen met zijn broer heeft Jorna een melkveebedrijf. Hij blijft mede-eigenaar, maar trekt zich gedurende zijn functioneren als lid van het dagelijks bestuur formeel terug uit de besluitvorming en de winst- en verliesdeling in het bedrijf.

Jorna is al sinds 2015 namens de fractie van Geborgd Landbouw lid van het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer