RDW haalt deadline niet en reikt tijdelijke kentekens uit

De RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) reikt tijdelijke trekkerkentekenbewijzen uit die geldig zijn tot 1 januari 2023. De reden hiervoor is dat de organisatie er niet in is geslaagd om alle 110.000 kentekenaanvragen voor landbouwvoertuigen voor de deadline van 1 juli af te handelen.

RDW+haalt+deadline+niet+en+reikt+tijdelijke+kentekens+uit
© Han Reindsen

Het tijdelijke kenteken is nodig om op de openbare weg te mogen rijden. De politie gedoogt sinds 1 juli niet langer landbouwvoertuigen. De tijdelijke kentekenbewijzen zijn op 27 juni, 29 juni en 6 juli verstuurd. Aanvragers voor een kenteken ontvangen deze automatisch als zij nog geen reactie hebben gehad op hun aanvraag.

Aanvragers hebben recht op een tijdelijk kentekenbewijs in de volgende situaties:
-Er staat een afspraak voor voertuigenonderzoek
-Er moet een afspraak worden gemaakt voor voertuigenonderzoek
-Er moet nog aanvullende informatie worden opgestuurd
-Er is een bezwaarschrift in behandeling


Bij de openstaande aanvragen zitten ook nog gewone registratieaanvragen. De RDW geeft aan hiermee bezig te zijn en dat het geen zin heeft om hierover contact op te nemen als er geen aanvullende informatie over het voertuig verstrekt hoefde te worden. Aanvullende informatie die ná 1 juni 2022 aangeleverd is, wordt nu behandeld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer