Aardwarmte Vogelaer lijft Green Well Westland in

Aardwarmte Vogelaer in Poeldijk heeft Green Well Westland in het Zuid-Hollandse Honselersdijk overgenomen. Op deze manier wil Vogelaer aardwarmte leveren aan tuinbouwbedrijven die aangesloten zijn op Green Well Westland.

Aardwarmte+Vogelaer+lijft+Green+Well+Westland+in
© Green Well Westland

De overname van Green Well Westland gebeurt op een moment dat de geothermie-installatie in Honselersdijk stilligt. Er word al ruim een jaar geen aardwarmte meer gewonnen, omdat de productieput buiten werking is.

Aardwarmte Vogelaer stelt dat de overname van Green Well Westland interessant is om aardwarmte te gaan leveren aan de tuinbouwbedrijven die nu zijn aangesloten op de installatie in Honselersdijk. De warmte zal worden geleverd door een nieuw te realiseren aardwarmte-installatie die naast de eerste installatie van Vogelaer in Poeldijk verrijst.


Nieuwe woonwijk

De bestaande installatie levert warmte aan negentien bedrijven en Vogelaer is van plan warmte te leveren aan ruim vierhonderd woningen in de nog te bouwen woonwijk Westmade Noord in Monster. Daarnaast wil het nog eens zestien tuinbouwbedrijven beleveren.

Green Well Westland was het eerste aardwarmteproject in het Westland en één van de eerste in Nederland. Als pionier heeft Green Well Westland de afgelopen vijftien jaar veel energie gestoken in de ontwikkeling van aardwarmte in de glastuinbouw en ervaringen gedeeld met nieuwe initiatiefnemers. Het project had door de jaren heen regelmatig tegenslag.


Aansluiting op integraal systeem

Koppelen van het warmtenetwerk van Vogelaer aan Green Well Westland biedt nieuwe mogelijkheden om aangesloten te worden op het integrale Warmte Systeem Westland, aldus Vogelaer. Hiermee wordt de onderlinge uitwisseling van warmte over een veel groter gebied mogelijk.

Verder kan in de toekomst mogelijk restwarmte uit de Rotterdamse haven worden geleverd aan het warmtenetwerk in Poeldijk. Het is nog niet duidelijk wat er met de putten in Honselersdijk gebeurt. Het kan zijn dat ze deels weer in werking worden gebracht, zegt de kopende partij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer