Oplaat voorgedragen als president Europese pluimveeverwerkers

De branchevereniging van de Europese pluimveeverwerkende industrie (Avec) heeft Nepluvi-voorzitter Gert-Jan Oplaat voorgedragen als nieuwe president. Tijdens de General Assembly in het Letse Riga in september wordt zijn benoeming voorgelegd aan de leden.

Oplaat+voorgedragen+als+president+Europese+pluimveeverwerkers
© Nepluvi

Als Oplaat wordt benoemd, volgt hij Paul Lopez op. Deze Fransman is voorzitter van de Franse pluimveeverwerkende industrie (FIA). Lopez vervult deze functie sinds oktober 2014. Avec behartigt de belangen van Europese pluimveeslachterijen, pluimveevleesverwerkers en handelaren in pluimveevlees. De nationale brancheorganisaties uit negentien EU-landen zijn lid.

Daarmee vertegenwoordigt de organisatie 95 procent van de Europese pluimveeverwerkende industrie, waarin meer dan 370.000 mensen werkzaam zijn en waaronder meer dan 25.000 familiebedrijven vallen. De totale productiewaarde van de sector bedraagt zo'n 38 miljard euro. Europa is de op twee na grootste producent van pluimveevlees.


Vicevoorzitter

Oplaat werd vorig jaar al aangewezen als vicevoorzitter bij Avec en zal bij instemming in Riga de nieuwe positie als president bekleden vanuit zijn functie als voorzitter van de Nederlandse pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi). 'Het zou een eer zijn om de Europese pluimveeverwerkende industrie te mogen vertegenwoordigen vanuit deze nieuwe positie', reageert hij op zijn voordracht.

'De pluimveesector is een zeer innovatieve sector die de afgelopen jaren heeft bewezen te luisteren naar de wens uit de maatschappij en hier razendsnel op kan schakelen. Zowel door sectorbrede ontwikkelingen als ook via veel initiatieven van individuele ondernemers.'


Vooruitstrevende sector

De sector is volgens de beoogd president bijzonder vooruitstrevend. 'Dat blijkt niet alleen uit de initiatieven die streven naar duurzame concepten, maar ook uit de aanvullende eisen voor dierenwelzijn en het verder verlagen van zijn milieu-impact. Daarbij is de grote diversiteit de kracht van de sector.'
De cijfers van de afgelopen jaren tonen aan dat pluimveevlees een belangrijk onderdeel is van het dieet van Europese consumenten. Zo is de afgelopen tien jaar de consumptie van pluimveevlees mondiaal met meer dan 25 procent gestegen. De vooruitzichten op de lange termijn gaan eveneens omhoog door de toenemende bevolkingsgroei. 'Dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee, één die ik graag aan ga.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer