EU-pluimveeorganisaties starten campagne

Pluimveeorganisaties uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen en Nederland starten een campagne om Europese kip te promoten. Vanuit Nederland is ketenorganisatie Nepluvi vertegenwoordigd.

EU%2Dpluimveeorganisaties+starten+campagne
© Nepluvi

In de campagne 'Onze kip' staan dierenwelzijn, duurzaamheid, voedselveiligheid en voedingswaarde centraal. De organisaties willen de hoge kwaliteit van het Europese pluimveevlees onder de aandacht brengen.

De campagne richt zich op het belang van de Europese normen die een hoog niveau van dierenwelzijn, duurzaamheid en voedselveiligheid garanderen. Veel van de geplande activiteiten zullen zijn gericht op de voedingswaarde van de kip en de vele manieren waarop kip kan worden bereid.

De betrokken pluimveeorganisaties zijn verenigd in Avec. De campagne wordt ondersteund door de Europese Commissie via een tweejarig programma.


Groeiende vraag

Gemiddeld consumeert een inwoner van de Europese Unie 25,3 kilo pluimveevlees per jaar. Volgens Birthe Steenberg van Avec blijft de populariteit van pluimveevlees groeien. 'Ons idee is om de consument te informeren over de verbeteringen die de sector de afgelopen jaren heeft gerealiseerd', legt ze uit in een persverklaring. De normen in de Europese Unie behoren tot de hoogste ter wereld. Daarvoor geldt strikte Europese regelgeving.

Ook wereldwijd neemt de vraag naar pluimveevlees toe. De organisaties verwachten dat de pluimveevleesproductie in Europa de komende jaren groter zal worden, door de toenemende buitenlandse vraag naar pluimveevlees als betaalbare eiwitbron.


Nieuwe website

Voor de campagne is onder meer de nieuwe website eu-poultry.eu in het leven geroepen. Ook worden sociale media als Facebook en Instagram ingezet. In Nederland zal chef-kok Guido Watermand culinair ambassadeur van de campagne zijn.

In oktober 2020 wordt een persevenement georganiseerd in het Gelderse Hulshorst. Het gaat om een middag met kookdemonstraties, sprekers en netwerkmogelijkheden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 4°
  85 %
Meer weer