Boeren blokkeren papierfabriek en distributiecentrum Jumbo

Protesterende boeren hebben vrijdagochtend papierfabriek De Jong packaging in het Gelderse Eerbeek geblokkeerd. Met trekkers en hooibalen voorkomen ze dat er voertuigen van of op het fabrieksterrein kunnen. In het Utrechtse Woerden was supermarktketen Jumbo opnieuw doelwit van boerenacties.

Boeren+blokkeren+papierfabriek+en+distributiecentrum+Jumbo
© dirk hol

De boeren hebben de papierfabriek in Eerbeek uitgekozen, omdat deze vlakbij een Natura 2000-gebied ligt. Behalve het fabrieksterrein is ook de Harderwijkerweg tussen Loenen en Dieren afgezet. Bij het distributiecentrum van Jumbo in Woerden stonden toegangswegen vanaf 3 uur 's nachts vol met vrachtwagens die het terrein niet op konden, omdat boeren de ingang blokkeerden.


Zo'n 25 trekkers waren volgens regionale media aanwezig bij deze actie. Aanvankelijk was onduidelijk hoe lang deze ging duren. Het AD schrijft dat de boeren het hele weekend zouden willen blijven, maar rond 8 uur vertrokken de actievoerders.


Boeren zelf geblokkeerd

In het Overijsselse Holten zijn boeren zelf geblokkeerd. Tientallen trekkers staan vast bij een transportbedrijf dat uit voorzorg de straat met een vrachtwagencombinatie blokkeerde om te voorkomen dat boeren met hun voertuigen bij het bedrijf konden komen.


Het transportbedrijf is gespecialiseerd in het vervoer van levensmiddelen voor supermarkten. Boeren willen volgens RTV Oost verhaal halen waarom het bedrijf zich onthoudt van deelname aan de protesten. Ook zou het bedrijf betrokken zijn geweest bij het ongeval op de A12 in Ede, waar op de dag van het boerenprotest in Stroe een boer ernstig gewond raakte.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  23° / 14°
  20 %
 • Maandag
  22° / 15°
  60 %
Meer weer