LTO gaat niet in gesprek met bemiddelaar Remkes

LTO gaat niet in gesprek met Johan Remkes als het kabinet vasthoudt aan de voorwaarden voor zijn bemiddelingspoging in het boerenprotest. Dat heeft de land- en tuinbouworganisatie laten weten.

LTO+gaat+niet+in+gesprek+met+bemiddelaar+Remkes
© Dirk Hol

LTO heeft afgelopen weekend aangegeven in beginsel open te staan voor het gesprek met Remkes, maar onder heldere voorwaarden. Het gesprek moet ook kunnen gaan over de doelstellingen en het tijdspad van de stikstofaanpak. De belangenorganisatie gaat er daarbij vanuit dat een bemiddelaar van het statuur Remkes het echte probleem zou mogen bespreken.


Uit een kabinetsreactie op Kamervragen van het Kamerlid Pieter Omtzigt maakt LTO op dat er met Remkes niet over de doelen en uitgangspunten kan worden gesproken. 'Het vormt geen onderdeel van het mandaat van Remkes. Daarmee blijven de kernbezwaren van LTO overeind; het geheel blijft een dictaat en we vrezen met dergelijke grootschalige ingrepen op korte termijn kaalslag op het platteland.'
Impasse doorbreken

Nu dit definitief helder is, heeft het bemiddelingstraject geen zin, aldus LTO. De boerenorganisatie werkt graag mee aan een oplossing die de ontstane impasse kan doorbreken, maar dan moeten beide partijen willen bewegen. Volgens LTO hebben veel leden twijfels over Remkes als bemiddelaar gelet op zijn rol bij het tot stand komen van het regeerakkoord en de twee uitgebrachte adviesrapporten van de commissie die zijn naam dragen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  6° / 5°
  20 %
Meer weer