Ketelbrug geblokkeerd door demonstranten

Actievoerders hebben vrijdagmiddag korte tijd het verkeer geblokkeerd op de Ketelbrug op snelweg A6, ter hoogte van Lelystad-Noord. Dat gebeurde bij een brugdraaiing. Rijkswaterstaat meldt dat er mensen op de weg liepen die folders uitdeelden.

Ketelbrug+geblokkeerd+door+demonstranten
© André Weima

Kort na het beginnen van de actie stonden er nog trekkers parallel aan de Ketelburg, maar het verkeer is niet langer gestremd. In het Drentse Wijster is sinds vrijdagmorgen de weg naar afvalverwerker Attero geblokkeerd. Boeren hebben grind en puin op het wegdek gestort, ook staat er een tiental trekkers. De burgemeester heeft de boeren gesommeerd de blokkade op te geven, maar op dit moment is onbekend of en hoe hierop gehandhaafd gaat worden.


Volgens lokale media zien de boeren Attero als grote stikstofuitstoter en willen ze hun actie pas beëindigen als hun ook een stikstofaanpak wordt gegarandeerd voor de industrie. Eerder deze week werd ook in het Overijsselse Hengelo een afvalverwerkingsinstallatie geblokkeerd, dat betrof een vestiging van Twence.




Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer