Premier: vrije republiek Tessel kent geen stikstofprobleem

De vrije republiek Tessel is een feit. De ministersploeg presenteerde zich vrijdagochtend op het Noord-Hollandse eiland bij het gemeentehuis in Den Burg. Zorgen over stikstof heeft premier Han Lindeboom niet.

Het gaat hierbij om een publieksvriendelijke actie van boeren, vissers en burgers. Daarmee protesteren ze tegen het landelijke stikstof- en visserijbeleid. Jonge boeren plaatsen donderdagavond al een aantal nieuwe grensborden bij de haven.

Als welkomstgeschenk kregen op vrijdag bewoners en vakantiegangers bij aankomst in de vrije republiek Tessel een nieuw paspoort. Daarin staan tal van toeristische tips, kortingsbonnen en wetenswaardigheden over het eiland. Minister-president Han Lindeboom, bekend stikstofdeskundige en liefhebber van het eiland. 'Hier op Tessel hebben we geen stikstofprobleem. Op basis van onze eigen berekeningen hoeven er geen koeien of schapen weg. Sterker nog, er mogen zelfs koeien bij!'


Afdelingsvoorzitter Arnold Langeveld van LTO Noord is blij met de rol die Lindeboom op zich neemt. 'Wij hopen oprecht dat er door deze actie nu eindelijk in Den Haag eens een podium komt waarop onze premier zijn plan van aanpak wat betreft stikstok kan presenteren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  23° / 14°
  20 %
 • Maandag
  22° / 15°
  60 %
Meer weer