Drietal 'Heerenveen' niet langer vast, negentien aanhoudingen in Bleiswijk

De twee mannen en de 16-jarige jongen die dinsdagavond werden aangehouden tijdens een protestactie langs de A32 bij Heerenveen zijn woensdagavond vrijgelaten. Zij worden niet langer verdacht van poging tot doodslag, de verdenking waarop ze waren aangehouden.

Drietal+%27Heerenveen%27+niet+langer+vast%2C+negentien+aanhoudingen+in+Bleiswijk
© William Hoogteyling

De resultaten van het opsporingsonderzoek geven daarvoor geen grondslag, meldt het Openbaar Ministerie. De drie mannen blijven wel verdachte. De officier van justitie heeft nog niet besloten of de mannen worden vervolgd en zo ja, waarvoor. Deze afweging kan nog niet worden gemaakt, omdat het hele onderzoek nog niet is afgerond.


Er is daarnaast nog een ander onderzoek gaande. Bij het incident is sprake geweest van vuurwapengebruik door de politie. In dat onderzoek van de Rijksrecherche worden betrokkenen bevraagd, beelden bekeken en vindt er sporenonderzoek plaats.




Negentien aanhoudingen Bleiswijk

In Bleiswijk (Zuid-Holland) zijn donderdagochtend negentien mensen aangehouden. Zij behoorden tot een groep die met trekkers distributiecentra van supermarktketens Jumbo, Aldi en Hoogvliet blokkeerden. De politie had hen gesommeerd te vertrekken, maar zij gaven hieraan geen gehoor.

Onder de negentien arrestanten zijn negen minderjarigen. Tegen de NOS zegt een politiewoordvoerder dat de sfeer 'rustig en gemoedelijk' bleef bij de aanhoudingen, hoewel de mobiele eenheid ook paraat was. De verwachting is dat de arrestanten in de loop van de dag weer worden vrijgelaten. Dan kunnen zij ook hun trekkers ophalen. Die zijn niet in beslag genomen, maar wel verplaatst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer