NAJK weigert eveneens gesprek met Remkes, ondanks oproep ministers

In navolging van LTO weigert ook het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontact (NAJK) in gesprek te gaan met Johan Remkes. Hij is aangesteld als bemiddelaar tussen boeren en het kabinet.

NAJK+weigert+eveneens+gesprek+met+Remkes%2C+ondanks+oproep+ministers
© Dirk Hol

Aanleiding zijn de antwoorden van de ministers Henk Staghouwer (Landbouw) en Christianne van der Wal (Natuur & Stikstof) op vragen van Kamerlid Pieter Omtzigt. Hierin schrijven de ministers dat 'de gesprekken er niet toe dienen om de doelstellingen en uitgangspunten, zoals die zijn opgenomen in het coalitieakkoord en het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG), ter discussie te stellen'.Juist op dit punt heeft NAJK grote moeite met het beleid. 'Deze uitgangspunten en doelstellingen omtrent stikstof zijn juist het probleem. Hiermee zegt het kabinet onder andere dat over de stikstofkaart en de kritische depositiewaarde (KDW) in de doelstelling niet gesproken kan worden. Zolang dit het geval is, heeft praten met een bemiddelaar geen zin', aldus NAJK-voorzitter Roy Meijer.


Andere organisaties

LTO gaf eerder donderdag al aan niet in gesprek te gaan met Remkes als er niet over de doelstellingen gesproken kan worden. Farmers Defence Force en Agractie hadden direct al laten weten geen behoefte te hebben aan een gesprek met Remkes.


De beide ministers roepen de organisaties op om juist wel aan tafel te gaan. Een woordvoerder van het ministerie laat aan ANP weten dat de beide bewindslieden de vragen en bezwaren uit de sector begrijpen. 'Maar het lijkt ons juist goed die neer te leggen bij Remkes. Er valt over heel veel wel te praten', aldus de woordvoerder.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 9°
  20 %
 • Maandag
  18° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer