FloraHolland geeft bloemist inzicht in duurzame inkoop

Royal FloraHolland biedt bloemisten een nieuwe dienst waarmee zij inzicht krijgen in hoe duurzaam ze inkopen. Dat gebeurt volgens de criteria van het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist.

FloraHolland+geeft+bloemist+inzicht+in+duurzame+inkoop
© Van de Lagemaat

FloraHolland biedt deze nieuwe dienst aan in samenwerking met Stichting Milieukeur (SMK) die het keurmerk beheert. De dienst wordt aangeboden via een app, die op elke computer of smartphone te gebruiken is. Met de informatie kunnen bloemisten aantonen in hoeverre ze voldoen aan de inkoopeis die de Barometer Duurzame Bloemist stelt aan certificaathouders.

Dat kunnen zij doen zonder ieder kwartaal al hun losse inkoopfacturen te hoeven invoeren in de spreadsheet, waarin dit percentage berekend wordt. Het aantal bloemisten dat zich aansluit bij keurmerken als Barometer Duurzame Bloemist groeit hard.


Groei van keurmerk

De teller stond in februari dit jaar op vierduizend gecertificeerde bloemisten. Daarmee maakte het keurmerk een groei van 150 procent door ten opzichte van januari 2021. Met het certificaat tonen bloemisten aan dat zij hun bedrijfsvoering verduurzamen.Dylan Mooten van Bloemenboetiek de Blauwe Roos uit het Zuid-Hollandse Leiderdorp en Oegstgeest is een van de eerste gebruikers van de nieuwe dienst van Royal FloraHolland. 'Met deze app kunnen we veel makkelijker dan voorheen doorgeven hoe duurzaam we inkopen. Dat scheelt ons veel tijd aan administratie.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer