Bijna alle blokkades van distributiecentra voorbij

Ook de blokkade van de distributielocaties van supermarkt Boni, zuivelcoöperatie Arla en een horecagroothandel in Nijkerk is voorbij. Na een afgekondigde noodverordening en een gesprek met burgemeester Gerard Renkema vertrokken de demonstrerende boeren.

Bijna+alle+blokkades+van+distributiecentra+voorbij
© Dirk Hol

De Mobiele Eenheid kwam nog naar Nijkerk, maar die hoefde niet in actie te komen. Maandagavond om 18.00 uur vaardigde de gemeente al een noodverordening uit om de blokkade in te dammen, maar de politie werd niet ingezet.


‘We wilden vooral door middel van het gesprek de demonstrerende boeren stimuleren om te vertrekken’, zo liet een woordvoerder weten. Burgemeester Renkema en wethouder Esther Heutink kwamen dinsdagmiddag langs bij de boeren om naar hun zorgen te luisteren.

De voorraad in de 46 winkels van Boni werd door de blokkade van het enige distributiecentrum van de supermarkt steeds minder. Vooral hardlopende producten als bananen, brood en melk raakten op.
Op verschillende plekken in het land zijn maandag en dinsdag distributiecentra geblokkeerd door boze boeren. Die protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Inmiddels zijn bijna alle blokkades weer opgeheven.


Afvalverwerker

De boerendemonstranten blokkeerden sinds maandag ook de aanrijroute van afvalverwerker Twence in Hengelo Ze wilden weten wat de afvalverwerker doet om de uitstoot van stikstof te verminderen. Na een gesprek met het bedrijf is ook deze actie inmiddels afgelopen.


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer