Van der Wal verwacht alle boerenorganisaties aan tafel bij Remkes

Stikstofminister Christianne van der Wal verwacht dat alle belangenorganisaties van boeren aanschuiven voor een gesprek met bemiddelaar Johan Remkes. 'Ik ga er vanuit dat ze uiteindelijk allemaal aan tafel zitten in augustus.'

Van+der+Wal+verwacht+alle+boerenorganisaties+aan+tafel+bij+Remkes
© Dirk Hol

Van der Wal kan zich 'niet voorstellen' dat er organisaties zijn die er genoegen mee nemen dat er over hen wordt gesproken in plaats van met hen. Een aantal boerenorganisaties heeft harde kritiek op de keuze voor Remkes als gespreksleider.


Remkes was immers informateur van het huidige kabinet en hij schreef het rapport Niet Alles Kan op basis waarvan de stikstofdoelen zijn vastgesteld. Volgens Van der Wal is het juist goed dat Remkes bekend is met dit dossier en zich 'niet nog helemaal moet inwerken'.


Weerstand niet verrassend

De weerstand tegen de keuze voor Remkes verrast de minister niet. 'Welke naam je ook neerlegt, er is altijd kritiek op.' Remkes is juist de aangewezen persoon, denkt Van der Wal, die erop wijst dat sommige boerenorganisaties juist graag met Remkes in gesprek willen. 'Hij is echt heel goed in staat om op een onafhankelijke manier het gesprek te leiden en partijen bij elkaar aan tafel te krijgen.'

Het is volgens de minister vooral belangrijk dat het gesprek op gang wordt gebracht, ook om de rust in het stikstofdossier terug te laten keren. Het kabinet kondigde dit weekend aan dat Remkes de gesprekken tussen boeren, het kabinet, provincies en andere organisaties (zoals natuurclubs) gaat leiden. De Kamer had om een bemiddelaar gevraagd naar aanleiding van de woedende reactie van boeren op de stikstofplannen van het kabinet.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer