Geen trekkerverbod bij demonstraties

Er komt geen landelijk verbod op het gebruik van trekkers bij demonstraties. In de Tweede Kamer bleek dinsdag geen meerderheid te zijn voor dit voorstel van de Partij voor de Dieren (PvdD) en GroenLinks.

Geen+trekkerverbod+bij+demonstraties
© dirk hol

Indieners Esther Ouwehand (PvdD) en Jesse Klaver (GL) stellen dat trekkers bij demonstraties voor onveilige situaties zorgen, de handhaving bemoeilijken en gebruikt worden om te dreigen en intimideren. De indieners kregen alleen steun van de fractie van Volt en de eenpersoonsfracties van BIJ1, Den Haan en Gündogan.

Een motie van Klaver die oproept om alle instrumenten beschikbaar te stellen aan de politie en veiligheidsinstanties om adequaat in te grijpen en de openbare orde te handhaven, haalde wel voldoende stemmen. Het voorstel kreeg onder meer steun van de vier coalitiepartijen D66, VVD ChristenUnie en CDA.


Geen andere mediator

Tijdens de stemmingen in de Tweede Kamer bleek er geen steun voor het voorstel van Caroline van der Plas (BBB) om Aalt Dijkhuizen en Louise Fresco aan te stellen als bemiddelaars tussen boeren en de regering. Dit weekend werd bekend dat het kabinet Johan Remkes heeft aangegeven om als mediator op te treden.

Ook ging er, zoals verwacht, geen streep door het stikstofbeleid. Een op verzoek van de PVV hoofdelijke stemming over de motie die de partij samen met Van der Plas indiende, kreeg dertig stemmen voor en 110 tegen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
 • Woensdag
  22° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  20° / 15°
  20 %
Meer weer