Boeren, vissers en burgers roepen 'Vrije Republiek Tessel' uit

Boeren, vissers en burgers roepen vrijdag de 'onafhankelijkheid' uit van Texel bij het gemeentehuis in Den Burg op het eiland. Volgens LTO Noord-afdelingsvoorzitter Arnold Langeveld gaat het om een actie met een knipoog tegen het landelijke stikstof- en visserijbeleid.

Boeren%2C+vissers+en+burgers+roepen+%27Vrije+Republiek+Tessel%27+uit
© Edo Kooiman

Het initiatief voor de actie komt van LTO Noord-afdelingsbestuurders op het Waddeneiland. 'Ook Texel heeft een kleur gekregen op de stikstofreductiekaart van minister Henk Staghouwer. De minister kan wel roepen dat het om een indicatief kaartje gaat, maar het is wel een praatstuk geworden. Straks geeft provincie Noord-Holland ons de onmogelijke opdracht dat we allemaal in moeten leveren', geeft Langeveld aan. De 'ministers' zijn onlangs gepresenteerd. De LTO Noord-bestuurder is 'minister van verbinding'.


In het kabinet van de 'Vrije Republiek Tessel' zitten ook een vertegenwoordiger van het Texels Ondernemers Platform, de directeur van een groot vakantiepark, de voorzitter van de visserijorganisatie, een directeur van AB-transport, dierenartsen en mensen uit de zorg en het onderwijs.


Langeveld benadrukt dat het om een publieksvriendelijke actie gaat en die moet ook in dat licht worden bekeken. Maandag voerde een groep Texelse boeren nog actie door de veerdienst lam te leggen. 'Daar was ik verre van blij mee.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer