'De actiedag en het werk dat nu komt'

De meestgestelde vraag woensdag door journalisten was: 'Met wat voor gevoel bent u vandaag naar Stroe gereden en wat verwacht u ervan?' Misschien lijkt het een wat algemene openingsvraag, maar toch zat voor mij wel de essentie in die vraag.

%27De+actiedag+en+het+werk+dat+nu+komt%27
© Arie Meijer

Ik reed namelijk met een dubbel gevoel naar Stroe. Enerzijds werd ik geraakt door de enorme hoeveelheid trekkers en andere voertuigen die ik aantrof op de snelweg. Het werd me al snel duidelijk dat er massaal gehoor was gegeven aan de oproep om naar Stroe te komen. De stoet was indrukwekkend, straalde saamhorigheid uit en was ook gewoon mooi om te zien.

Gelet op de vele duimpjes die omhooggingen van medeweggebruikers en massaal toegestroomde toeschouwers op viaducten was het ook duidelijk dat wij boeren, mits we ons fatsoenlijk gedragen, kunnen rekenen op veel sympathie. Dat doet mij goed. Tegelijkertijd is het natuurlijk uitermate teleurstellend dat zo'n actie überhaupt georganiseerd moet worden. Het tweede deel van de vraag 'wat verwacht u ervan?' impliceert eigenlijk de vraag: 'Is zo'n actie zinvol?'

Ja, ik ben zeker van mening dat het zinvol was. Een actie doe je om de aandacht op je te vestigen. Dat is meer dan gelukt. Heel Nederland was woensdag in de ban de boerenactie. Daarmee hebben we veel zendtijd op alle media gekregen om onze boodschappen kwijt te kunnen aan het brede publiek. Ik hoop dat dat is gelukt en dat het leidt tot extra steun en medestanders.

Heel Nederland was woensdag in de ban de boerenactie

Dirk Bruins, bestuurslid LTO Nederland

Maar daarmee houdt het niet op. Het echte verzilveren begint als je die steun kunt inzetten. Want die hebben we hard nodig als wij weer naar de lokale, provinciale en landelijke politici gaan om te knokken voor een goed perspectief voor boeren en tuinders. Want uiteindelijk zijn het toch de politici die de besluiten nemen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer