'Democratisch en onafhankelijk'

Toen ik bestuurslid werd van LTO Nederland, ontvouwde zich net de stikstofcrisis door de uitspraak van de Raad van State. Er leek geen groter probleem te bestaan dan stikstof. Totdat in begin 2020 Nederland in de greep van corona kwam. En ook dat houdt de gemoederen flink bezig en zorgt voor scherpe discussies.

%27Democratisch+en+onafhankelijk%27
© Arie Meijer

Beide crisissen zijn nog niet opgelost, alhoewel de coronapandemie over het hoogtepunt heen lijkt. Juist op dat moment doet zich een nieuwe bedreigende situatie voor, die van een totaal de weg kwijtgeraakte Poetin.

Ondanks mijn zorgen over en kritiek op hoe in Nederland door de politiek beleid wordt ontwikkeld en uitgevoerd, kan ik niet anders dan het eens zijn met de woorden van Winston Churchill: 'Niemand beweert dat democratie perfect is. Er is zelfs gezegd dat democratie de slechtste staatsvorm is, op al die andere vormen na die van tijd tot tijd zijn geprobeerd.'

In een democratie is het van belang dat je zorgt dat je op de juiste momenten de juiste inbreng kan en mag leveren. LTO heeft die positie. Dat maakt dat we ook afgelopen week in de positie waren met het kabinet te praten over de gevolgen van het drama dat zich voltrekt in Oekraïne. Onze gedachten gaan allereerst uit naar de mensen daar. Leden geven aan graag hulp te willen bieden, dat hebben we ook met het kabinet besproken.

Dirk Bruins, bestuurslid LTO Nederland

Tegelijkertijd hebben we aangegeven waar ernstige gevolgen voor de land- en tuinbouw gaan plaatsvinden. Het is noodzakelijk daar oplossingen voor te vinden. Want de spannende situatie in het oosten van Europa laat nogmaals zien hoe groot het risico is als je voor de belangrijkste behoeften afhankelijk bent van verre landen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer