'Ongehoord laf en verwerpelijk'

Activistenclub Ongehoord heeft in de afgelopen weken beelden naar buiten gebracht die 's nachts en met verborgen camera's zijn gemaakt. Doel van de beelden is stoppen van vleesconsumptie.

%27Ongehoord+laf+en+verwerpelijk%27
© Arie Meijer

Als LTO hebben we de bedrijven waarbij werd ingebroken, persoonlijk opgezocht en hen waar mogelijk op alle fronten bijgestaan. Dat verdienden zij. Het zijn namelijk stuk voor stuk ondernemers die ziel en zaligheid in hun bedrijf leggen en zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid voor hun dieren. Het zijn boeren en boerinnen die niet alleen bezig zijn met de dagelijkse gang van zaken, maar ook nog eens proberen om het anders te doen, om te onderzoeken of het nog beter kan.

Ik vind de inbraken buitengewoon laf en verwerpelijk en dat door een club die undercover en anoniem – met alleen een postbusnummer in Amsterdam – doelbewust de sector en gezinnen kapot probeert te maken.

Als boeren weten we dat op elke bedrijf een dier ziek kan worden en ja, helaas soms ook doodgaat. We doen er alles aan om dat te voorkomen. Maar plak je de beelden van een paar zieke dieren achter elkaar, dan lijkt het alsof er van alles mis is. Deze framing zorgt voor ontwrichtende praktijken en moet keihard worden aangepakt.

Als LTO zullen we er alles aan doen om te zorgen dat hardwerkende boeren en boerinnen zich veilig kunnen voelen op hun bedrijf

Dirk Bruins, bestuurslid LTO Nederland

We maken dagelijks mee hoeveel ellende verdeeldheid in de samenleving met zich meebrengt. Dat moet stoppen. In een democratie kan het nooit zo zijn dat mensen voor eigen rechter spelen, omdat ze niet accepteren dat een deel van de samenleving niet op hun manier leeft. Als LTO zullen we er alles aan doen om te zorgen dat hardwerkende boeren en boerinnen zich veilig kunnen voelen op hun bedrijf.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer