'Nieuwe wegen inslaan'

Om te beginnen wil ik iedereen vooral een goed en gezond 2022 wensen. Een nieuw jaar is begonnen. Zelf vind ik de jaarwisseling altijd iets bijzonders hebben.

%27Nieuwe+wegen+inslaan%27
© Arie Meijer

Uiteraard weet ik dat op oudejaarsdag de wereld niet ophoudt te bestaan. Desondanks probeer ik altijd de laatste klusjes af te maken en de boel opgeruimd te hebben. Ook weet ik dat nieuwjaarsdag niet begint met een schone lei waardoor de wereld er totaal anders uitziet. Toch kijk ik automatisch vooruit en denk na over wat het jaar ons gaat brengen.

Helaas, zou ik bijna zeggen, is de wereld er op 1 januari niet ineens heel anders uit gaan zien. Dat had ik bijvoorbeeld de collega's die pluimvee of varkens houden, of de tuinders, wel gegund. Want de snelheid waarmee vogelgriep om zich heen grijpt, de erbarmelijke slechte prijzen in de varkenshouderij en de absurd hoge energieprijzen is voor die ondernemers en hun gezinnen een slechte en zorgelijke start van 2022. Vooruitkijkend hoop ik natuurlijk dat in 2022 de gevolgen van de coronapandemie nu eindelijk naar de achtergrond verdwijnen.

Toch is er in een aantal opzichten in het begin van 2022 wel een heel nieuwe start. Het nieuwe kabinet met maar liefst twintig ministers en negen staatssecretarissen gaat binnenkort aan de slag. Tal van dossiers die ons als boeren en tuinders raken, bedreigend zijn of juist kansen bieden, worden opgepakt door nieuwe bewindspersonen. Wetend dat de wereld er niet direct anders door gaat uitzien en dat we niet vanaf nul beginnen, biedt het wel degelijk kansen om nieuwe wegen in te slaan. Wij zijn er klaar voor om de nieuwe mensen snel het belang van een krachtige land- en tuinbouwsector te laten zien.

Tal van dossiers die ons als boeren en tuinders raken, gaan opgepakt worden door nieuwe bewindspersonen

Dirk Bruins, bestuurslid LTO Nederland

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer