'Wie biedt ons het perspectief?'

Bijna geen dag gaat voorbij of er is wel een vette krantenkop, radiobericht of talkshow die gaat over stikstof in relatie met landbouw. Er wordt dan wel veel over gepraat en geschreven, maar de nieuwswaarde van die berichtgeving is vaak beperkt.

%27Wie+biedt+ons+het+perspectief%3F%27
© Arie Meijer

Ondanks dat, merk ik dat bij veel leden, inclusief mijzelf, die stapeling van berichten voor een enorm negatieve teneur zorgt. Het risico daarbij is dat we ons daardoor murw laten slaan en toekomstperspectief gaan missen. De publicatie van een top 100 van grootste ammoniakuitstoters is zo'n voorbeeld.

Ten eerste blijkt men niet een staat om een fatsoenlijk waarheidsgetrouw lijstje op te leveren. Ten tweede heeft het lijstje geen correlatie met de individuele Natura 2000-gebieden. De nieuwswaarde en relevatie zijn dus 0.

Datzelfde geldt voor het steeds maar noemen dat bedrijven moeten worden opgekocht. Zonder een goede toekomstige gebiedsanalyse is die discussie zinloos. Maar het zorgt wel voor veel weerstand en als we niet uitkijken, stopt daar het nadenken over de toekomst.

Ik geloof niet dat de politiek ons het toekomstperspectief gaat schetsen waar wij op zitten te wachten

Dirk Bruins, bestuurder LTO Nederland

Ik geloof niet dat de politiek ons het toekomstperspectief gaat schetsen waar wij op zitten te wachten. Wie beter dan wijzelf kunnen aangeven hoe we de toekomst van onze eigen bedrijven zien? Ik denk dan ook dat we ons maximaal moeten blijven inzetten over welk toekomstperspectief wij voor ons zien. In het belang van onszelf, maar niet in de laatste plaats ook in het belang van een leefbaar platteland en een stevig bijdrage aan de BV Nederland.

Laten we met elkaar blijven nadenken over onze toekomst en juist dat perspectief luid en duidelijk voor het voetlicht blijven brengen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer