Schadeomvang natste eerste pinksterdag nog onduidelijk

Het afgelopen pinksterweekend viel er lokaal veel regen in korte tijd. In het Utrechtse De Bilt werd de natste eerste pinksterdag ooit gemeten. Daar viel uiteindelijk ruim 26 millimeter regen, meldt Weeronline. Plaatselijk hebben gewassen het zwaar te verduren door de vele regen. Hoe groot de schade uiteindelijk is, moet nog blijken.

Schadeomvang+natste+eerste+pinksterdag+nog+onduidelijk
© Han Reindsen

In de Betuwe en in een brede strook van Eindhoven naar Den Bosch viel op grote schaal zo'n 40 tot 60 millimeter. Normaal gesproken valt in de hele maand juni ongeveer 68 millimeter. De buien begonnen zondagmiddag in het zuiden van Nederland met lokaal veel regen in korte tijd.

In de tweede helft van de middag en zondagavond plensde het ook in het midden van het land flink. Regionaal kwam binnen enkele uren 20 tot 45 millimeter water naar beneden. Dat gold onder meer voor de provincie Utrecht en West-Gelderland. Ook rondom het IJsselmeer was het kletsnat met neerslagsommen van 20 tot 35 millimeter. In het uiterste Oosten en Noordoosten viel de regen mee met 2 tot 15 millimeter.


Twitter

In verschillende berichten op Twitter kwam naar voren dat gewassen het lokaal zwaar te verduren hebben door de vele regen. Hoe groot de omvang van de schade uiteindelijk is, moet nog blijken.




Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer