Limburgse boer is Achterhoekse boeren nog steeds dankbaar

'Boeren in Nederland zijn eigenlijk één grote familie.' Vleesveehouder Wim van den Eertwegh uit het Limburgse Kessel is de Achterhoekse boeren nog steeds dankbaar. Kippenvel had Van den Eertwegh afgelopen zomer, toen er een lading voer uit de Achterhoek kwam. Nieuwe Oogst zocht de boer weer op en vroeg hem hoe het nu gaat.

Hij had zijn koeien namelijk net naar binnen moeten doen, toen de Maas in Limburg buiten de oevers trad en zijn percelen onder water zette. De wintervoorraad dreigde op te raken, dus kwam het voer precies op tijd. 'Het kwam precies op tijd, want de koeien zijn een maand binnen geweest. We hebben alle percelen opnieuw moeten zaaien, omdat er een dikke laag slib op lag. Pas toen er een beetje nieuw gras op stond, konden ze naar buiten.'

De wintervoorraad is weer aangevuld. 'We hebben 16 hectare mais moeten aankopen, omdat onze eigen mais door de overstroming is vernietigd', zegt de vleesveehouder.


'We zijn alle mensen erg dankbaar', vervolgt Van den Eertwegh. 'Je staat eigenlijk als boer nooit alleen. Buren hebben geholpen en zelfs boeren uit de Achterhoek hebben geholpen. Dat is toch het mooiste wat er is.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer