NVWA controleert bespuitingen vanuit de lucht

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voert in de periode van 23 mei tot 3 juni door het hele land controles uit naar de juiste toepassing van gewasbeschermingsmiddelen.

NVWA+controleert+bespuitingen+vanuit+de+lucht
© NVWA

Voor deze inspecties zal de NVWA gebruikmaken van drones en een helikopter. De controle is nodig volgens de autoriteit, omdat het belangrijk is dat telers zich beter aan de wettelijke voorschriften houden en daarmee mogelijke risico's voorkomen.

Voor alle toegelaten gewasbeschermingsmiddelen gelden zowel algemene als middelspecifieke voorschriften om veilig gebruik voor mens, dier en milieu te garanderen. Uit toepassingsinspecties uitgevoerd in vorige jaren blijkt volgens NVWA dat niet alle gebruikers van gewasbeschermingsmiddelen deze voorschriften of de toepassingsvoorwaarden naleven.


Gebruik van kantdoppen

Het nalevingspercentage onder geïnspecteerde gebruikers lag in 2020 op 71 procent en in 2019 op 69 procent. De NVWA meldt onder meer te gaan controleren op het toepassen van de juiste driftreducerende maatregelen en het gebruik van kantdoppen bij het spuiten in de buurt van sloten en open water.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer