800.000 euro voor natuurboeren Krimpenerwaard

Vijf boeren in de Zuid-Hollandse Krimpenerwaard, die via Natuurnetwerk Nederland hun agrarisch bedrijf met natuurbeheer combineren, krijgen de komende twee jaar in totaal 800.000 euro. Hiermee kunnen ze investeren in onder andere (pot)stallen, mobiele baggerpompen en hooiwagens.

800%2E000+euro+voor+natuurboeren+Krimpenerwaard
© Koos v.d. Spek

Het geld is beschikbaar gesteld via de Europese POP3-regeling, het subsidieprogramma voor het ontwikkelen, verduurzamen en innoveren van de agrarische sector. Volgens de Zuid-Hollandse landbouwgedeputeerde Meindert Stolk (CDA) kunnen de boeren met deze subsidie ook daadwerkelijk stappen zetten.

'Op het boerenerf komen veel vraagstukken samen. Door maatregelen die boeren nemen, kan de natuur sterker worden. Mooi te zien dat zij hier ook werk van maken. Daarmee werken we aan vitale landbouw en verbeteren we de kwaliteit van de natuur.'
Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer