Kwekers Bollenstreek planten heggen aan voor patrijs

Agrarische natuurcoöperatie De Groene Klaver heeft deze maand bijna 1.000 meter heggen en hagen aan laten planten bij kwekers in de Bollenstreek voor betere schuilmogelijkheden voor de patrijs. Dat gebeurde bij de Beekpolder en de Hogeveense polder bij het Zuid-Hollandse Noordwijkerhout.

Kwekers+Bollenstreek+planten+heggen+aan+voor+patrijs
© Landschap Overijssel

De Groene Klaver is een coöperatie van boeren, tuinders en bollenkwekers die zich inzet voor natuur en landschap in het agrarisch buitengebied. Zij werkt in het project samen met ANLV Geestgrond. Deze Agrarische Natuur en Landschapsvereniging is al meerdere jaren bezig om de leefomstandigheden van de patrijs in de Bollenstreek te verbeteren.

Door de gebiedseigen heggen en hagen te clusteren, ontstaat een netwerk van schuilmogelijkheden voor de patrijs. Het uiteindelijke doel is om het aantal van dertig paartjes patrijzen, dat door ANLV Geestgrond geteld is, te laten groeien.


Natuurlijke slootranden

Een van de kwekers die heggen en hagen aanplant, is vasteplantenkweker Cor Bouwmeester uit Noordwijkerhout. 'Alles wat we kunnen doen, doen we. We hebben natuurlijke slootranden, verstoren geen broedende vogels en stoppen energie in het in stand houden van de natuur. Daar past de aanplant van heggen en hagen goed bij. Het is noodzakelijk voor het behoud van de patrijs.'

Bij nog acht andere kwekers zijn heggen en hagen aangeplant. Ook voor komend jaar heeft de De Groene Klaver projectgelden aangevraagd om nog meer heggen, hagen en wintervoedselakkers te kunnen realiseren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer