Wapa: Europese appelvoorraden 13 procent hoger dan vorig jaar

De Europese appelvoorraden waren op 1 april 13 procent groter dan een jaar geleden. Dat meldt de World Apple and Pear Association (Wapa).

Wapa%3A+Europese+appelvoorraden+13+procent+hoger+dan+vorig+jaar
© Vidiphoto

Polen verkocht maart dit jaar opvallend meer appels dan in 2021. Dat getal komt nu uit op 278 miljoen kilo, ten opzichte van 245 miljoen kilo in dezelfde maand vorig jaar. Daarmee valt de voorraad 4,2 procent hoger uit dan een jaar geleden.

Daartegenover verkochten Italië en Frankrijk juist beduidend minder appels, blijkt uit de cijfers van de Wapa. De appelvoorraden in Nederland en België zijn nagenoeg gelijk. Wel lagen de totale verkopen in België op een lager niveau dan in Nederland.


Peren

De totale perenvoorraad op 1 april was bijna een kwart lager dan een jaar geleden. Nederland had met 91,4 miljoen kilo de grootste voorraad binnen de Europese Unie. België volgde daarna met 78,8 miljoen kilo.


België verkocht in maart beduidend meer peren (47,5 miljoen kilo) dan Nederland (25,4 miljoen kilo). De totale perenvoorraad in de EU bedroeg op peildatum 1 april 206,3 miljoen kilo.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer