Nieuwe biologische bestrijder op basis van sinaasappelolie

Limocide is een nieuwe biologische insecticide en fungicide op basis van sinaasappelolie. Dat meldt Royal Brinkman. De bestrijder is volgens de toeleverancier effectief in de bestrijding van onder meer trips, wittevlieg en meeldauw.

Nieuwe+biologische+bestrijder+op+basis+van+sinaasappelolie
© Vidiphoto

Door de snelle contactwerking van de sinaasappelolie breekt de buitenste beschermlaag van insecten en mijten af. Dat heeft een uitdrogende werking. Ook tast Limocide volgens Royal Brinkman de beschermlaag van schimmels als meeldauw aan.

Het middel wordt al sinds 2009 in diverse landen toegepast. Limocide is toegelaten in de bedekte substraatteelt van aardbeien, paprika's, tomaten, rozen en sierteeltgewassen. Door de samenwerking van Royal Brinkman met Vivagro zal het bedrijf in de toekomst zorgen voor nog meer biologische oplossingen.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer