Ctgb breidt middelenpakket appel en peer uit

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft onlangs een nieuw middel toegelaten in de fruitteelt en twee bestaande toelatingen uitgebreid. Dat meldt de Nederlandse Fruitteeltorganisatie (NFO).

Ctgb+breidt+middelenpakket+appel+en+peer+uit
© DIRK HOL

Het gaat om de middelen Microthiol Special Liquid, Sivanto Prime en NeemAzal-T/S. Microthiol Special Liquid, een vloeibare zwavelformulering, is toegelaten in onder meer de appel- en perenteelt. NFO heeft contact met de eigenaar om de toelating van dit middel verder te ontwikkelen.

Sivanto Prime mag bij een dosering van 0,4 liter per hectare nu ook in de perenteelt toegepast worden, net als in de appelteelt. Voor de hogere dosering van 0,6 en 0,9 liter per hectare blijven de regels gelden dat deze dosering één keer per 24 maanden mag worden ingezet.


Bestrijding van luizen

Na de toelating van Teppeki, begin april in houtig kleinfruit, mag nu ook NeemAzal-T/S ingezet worden in de onbedekte teelt van steenfruit en houtig kleinfruit. De toegestane hoeveelheid in appel is daarnaast verhoogd. Verder zette NFO in op alternatieven voor de bestrijding van luizen in steen- en kleinfruit.

Inzet van deze middelen is mogelijk, zodra het Ctgb het etiket op haar website heeft gepubliceerd. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft aan de NFO bevestigd dat het niet nodig is om te wachten op verpakkingen met een nieuw etiket.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer