Europese appelvoorraden stijgen, die van peren dalen

De appelvoorraad in Europa is 8,6 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. De perenvoorraad is 15 procent lager dan op 1 maart 2021. In totaal bedroeg de voorraad appels 2,9 miljard kilo en die van peren 388 miljoen kilo. Dat blijkt uit cijfers van de World Apple and Pear Association.

Europese+appelvoorraden+stijgen%2C+die+van+peren+dalen
© Twan Wiermans

In de Verenigde Staten bedroegen de appelvoorraden per 1 maart 1,3 miljoen kilo (+1,6 procent), terwijl de perenvoorraden 100.000 kilo bereikten (+38 procent). De stijgingen van Red Jonaprince (+54 procent), Jonagold (+27,9 procent ), Golden Delicious (+23,3 procent) en Gala (+18,4 procent) liggen ten grondslag aan de grotere Europese appelvoorraden.

Die stijging gebeurde ondanks de afname van enkele grote variëteiten, waaronder Granny Smith (-20 procent) en Cripps Pink (-14,9 procent). De dalingen in de Europese perenvoorraden zijn veroorzaakt door de daling van de Italiaanse rassen Abate Fetel (-98 procent) en Kaiser (-95 procent). Die afname werd gedeeltelijk gecompenseerd door de forse stijging van Rocha-peren in Portugal.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer