Bloemen veruit populairste moederdagcadeau

Bloemen zijn veruit het populairste cadeau voor Moederdag. Dat toont onderzoek van bloemenwebshop en -bezorgdienst Regiobloemist aan. Ruim 92 procent van de consumenten geeft aan zijn of haar moeder het liefst een bos bloemen.

Bloemen+veruit+populairste+moederdagcadeau
© Twan Wiermans

Uit de enquête van Regiobloemist onder 799 respondenten blijkt dat Moederdag een geliefde feestdag is in Nederland. Slechts 2 procent van de ondervraagden zegt geen cadeaus te kopen voor deze gelegenheid. Het cadeau dat aan moeder wordt gegeven, mag gemiddeld tussen 25 en 35 euro kosten.

Dat bedrag ziet Regiobloemist terug in de data die het bedrijf de afgelopen jaren verzamelde. Het doorsnee-orderbedrag voor Moederdag ligt rond 30 euro, tonen de statistieken van het bedrijf. Dat bedrag komt overeen met wat consumenten uitgeven voor Valentijnsdag.


Kort tevoren

Consumenten kopen de bloemen voor Moederdag pas enkele dagen van tevoren. De grootste piek ligt op woensdag, donderdag en vrijdag. Van de respondenten geeft 5 procent toe pas op Moederdag zelf iets te ondernemen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer