Veiling+Rhein%2DMaas+beleeft+succesvolle+Moederdag
Nieuws
© Veiling Rhein-Maas

Veiling Rhein-Maas beleeft succesvolle Moederdag

Bloemenveiling Rhein-Maas sloot de moederdagweek succesvol af. Vooral de digitale verkoopkanalen kenden een aanzienlijke groei.

Zowel kopen op afstand en klokvoorverkoop als de webshop groeiden dankzij een hogere klantenparticipatie. Ook voor de andere verkoopkanalen was Moederdag goed, met name dankzij de aanhoudende grote vraag.

Het aanbod van bloemen en planten, ook via import, was deze week minder dan in voorgaande jaren. Oorzaak waren de voortdurende koele weersomstandigheden en het geringe aantal zonuren in april.


De twee sterkste verkoopdagen in de moederdagweek waren maandag 3 mei en woensdag 5 mei. Over het algemeen werd een goed prijsniveau bereikt bij zowel snijbloemen als potplanten. De vraag naar perkplanten was geringer, zoals ook in voorgaande jaren vaak het geval was.

Populair waren kuip- en terrasplanten, planten in hangpotten en -manden, bloeiende kamerplanten en schalen en arrangementen van hoge kwaliteit. Bij de snijbloemen was de vraag naar alle producten groot, maar tulpen, eustoma, ranonkels, exclusieve snijbloemen en boeketten staken erbovenuit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer