Topdrukte bij bloemenhandel door Moederdag

Vanwege Moederdag is het nu topdrukte bij Van der Plas Flowers and Plants in het Zuid-Hollandse Rijnsburg. Na een aantal zware weken maart vorig jaar door corona is de sector er nu weer helemaal bovenop. Van der Plas verwacht zelfs een plus van 15 tot 20 procent.

'De bloemen zijn zeker in trek, we doen zelfs grotere aantallen dan vorig jaar', vertelt eigenaar Hans van der Plas. 'Wat dit jaar echt opvalt, is dat bepaalde zomerproducten door het weer nog niet voorradig zijn. Denk daarbij aan de pioenen. Wat we verder zien, is dat de gerbera's en de germini's dit jaar weer in aantallen toegenomen zijn.'

Behalve de bloemen doen ook de planten het dit jaar goed en daarmee lijkt de coronacrisis voorbij in de sierteeltsector. 'Ik denk dat de kwekers het nu ook goed doen. Zij hebben vorig jaar ook een aantal lastige weken meegemaakt, maar gelukkig hebben de meesten die ik spreek een goed jaar gedraaid. Dit jaar verwachten we weer een goed jaar, want de prijzen liggen 10 procent hoger.'

Het populairste product met Moederdag blijft de Hollandse roos. 'De rozen zijn duur, dat geldt ook voor de gerbera's. Er is een enorme vraag en een lager aanbod en dat zorgt voor een hoge prijs.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 13°
  30 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
 • Woensdag
  26° / 16°
  5 %
Meer weer