Veel Moederdagboeketten lastminute besteld

Boeketten voor Moederdag worden vaak lastminute besteld. Dat blijkt uit data van Topbloemen.nl. Vooral mannen lijken zich pas op het laatste moment te realiseren dat het Moederdag is.

Veel+Moederdagboeketten+lastminute+besteld
© Topbloemen

Vooral op de vrijdag en zaterdag voor Moederdag worden veel boeketten besteld. Gemiddeld is 30 procent van de mensen die bloemen bestellen via de online bloemenbezorgdienst man. In aanloop naar Moederdag loopt dat aandeel op tot 43 procent. Met name jongere klanten tussen de 25 en 34 jaar bestellen bloemen voor de feestdag.

Uit een onderzoek van Topbloemen.nl onder 1.556 bloemenkopers blijkt dat de meeste boeketten voor moeders worden gekocht: 72 procent. Maar ook voor partners met een aandeel van 14,5 procent en voor schoonmoeders met 12 procent.


'Het is grappig om te zien hoe mannen op het laatste moment pas lijken te bedenken dat het Moederdag is. Hoewel bloemen niet weken van tevoren gekocht kunnen worden, kun je ze natuurlijk wel op tijd online bestellen. Om tijdens het bestellen vervolgens aan te geven dat je ze op Moederdag zelf bezorgd wil hebben. Toch blijken mannen die bij ons bestellen hun Moederdag-aankoop uit te stellen tot het laatste moment', zegt bestuursvoorzitter Edwin van Arkel van Topbloemen.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  27° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  25° / 15°
  80 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  50 %
Meer weer