Bloemenprijzen pieken voor Moederdag

Prijzen van bloemen en planten lagen bij Royal FloraHolland in de twee weken voorafgaand aan Moederdag 18 procent hoger dan in 2020. Het verhandelde volume klom 5 procent.

Bloemenprijzen+pieken+voor+Moederdag
© Johan Wissink

Vorig jaar werd weliswaar getekend door corona, maar in de aanloop naar Moederdag was er toen al weer sprake van herstel. De omzet van de bloemenveiling ligt ten opzichte van de Moederdagperiode van vorig jaar 26 procent hoger.

Bloemen doen het dit jaar in prijs goed. Ze leverden in aanloop naar de feestdag zo'n 27 procent meer op dan in 2020. 'Chrysanten en gerbera's laten bij vergelijkbare aantallen aanmerkelijk hogere prijzen zien dan vorig jaar', zegt een woordvoerder van de veiling.


Aantallen lager dan vorig jaar

Bij kamerplanten steken phalaenopsis en anthurium er voor de prijsvorming bovenuit. Mandevilla en hortensia springen in de productgroep tuinplanten in het oog. 'De aantallen liggen wat lager dan vorig jaar, de prijzen zijn hoger. Het weer van de afgelopen tijd speelt hierbij een rol', stelt de woordvoerder.

Bij bloemenhandel Van der Plas Flowers and Plants in het Zuid-Hollandse Rijnsburg was het de afgelopen week topdrukte vanwege Moederdag. Van der Plas levert bloemen aan de vakhandel. Hieronder vallen bloemisten, eventplanners en traditionele groothandelaren.


Rozen en gerbera's zijn duur

'Rozen, de populairste bloem, zijn duur en dat geldt ook voor de gerbera's. Er is een enorme vraag en een kleiner aanbod, wat zorgt voor een hoge prijs', verklaart eigenaar Hans van der Plas van het handelsbedrijf.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer