105 wilde zwijnen met Afrikaanse varkenspest in Italië

In Italië zijn 105 met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijnen gevonden sinds de eerste uitbraak op 7 januari dit jaar. In Duitsland zijn 721 besmette zwijnen gevonden en in Polen 992.

105+wilde+zwijnen+met+Afrikaanse+varkenspest+in+Itali%C3%AB
© VidiPhoto

Het aantal besmette wilde zwijnen dat in Italië is gevonden loopt niet hard op, maar de stijgende lijn stopt niet. Het is ook een groot gebied waarin de door Afrikaanse varkenspest (AVP) gestorven dieren worden gevonden. Er zijn nog geen besmette varkensbedrijven in de regio Piëmonte en Ligurië gevonden.

In Duitsland zijn sinds de eerste uitbraak op 9 september 2020 in totaal 3.844 besmette wilde zwijnen gevonden. Dit jaar worden de meeste besmettingen gevonden in deelstaat Sachsen. Daar staat de teller op 482 besmette zwijnen. In Mecklenburg Voorpommeren gaat het om 15 besmette zwijnen.


Geen Duitse bedrijven met varkenspest

Deelstaat Brandenburg krijgt AVP langzaam onder controle. Ook al zijn daar de meeste besmette gebieden, het aantal besmette zwijnen is met 224 ruim de helft minder dan in deelstaat Sachsen. Er zijn dit jaar geen bedrijven besmet geraakt in Duitsland.

Ook Polen slaagt er dit jaar in om AVP buiten de varkensbedrijven te houden. Wel zijn er 992 besmette wilde zwijnen gevonden, meldt het Europese Animal Disease Information System (Adis).

In totaal zijn er volgens Adis tot nu toe 3.134 besmette wilde zwijnen gevonden in Europa. Het aantal besmettingen bij gehouden varkens staat op 153, waarvan het overgrote deel, 135 besmettingen, in Roemenië is gevonden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer