Italië zet grof geschut in bij bestrijding wilde zwijnen

In Noordwest-Italië mag nu ook 's nachts op wilde zwijnen worden gejaagd. Er zijn sinds de eerste melding in januari al 66 zwijnen gevonden met Afrikaanse varkenspest en het aantal besmettingen loopt nog steeds op.

Itali%C3%AB+zet+grof+geschut+in+bij+bestrijding+wilde+zwijnen
© Varkens Archief

Italië werd begin januari opgeschrikt door de eerste melding van een wild zwijn met Afrikaanse varkenspestvirus buiten Sardinië. Om de verspreiding van het virus te stoppen, zijn 15 maart speciale maatregelen doorgevoerd om de zwijnenpopulaties in de regio Piemonte en Ligurië flink te verkleinen.

Door uitzonderingen op de regelgeving mogen jagers de dieren ook 's nachts bejagen. Een voorwaarde is dat ze daarbij nachtzichtapparatuur gebruiken.

In de besmette zone en het toezichtsgebied is de toepassing van de nieuwe maatregelen een prioriteit. Jagers moeten ze direct en met de grootst mogelijke intensiteit uitvoeren. De regionale maatregelen stoppen weer per 30 juni.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer