Oekraïense vluchtelingen ontvangen boerenpakket

Oekraïense vluchtelingen ontvingen afgelopen vrijdag de eerste boerenpakketten in het Noord-Brabantse Helvoirt. De actie is een initiatief van LTO. Boerschappen in Breda verzorgt de verzameling, verpakking en verzending.

Bestuurder Jeannette van de Ven van ZLTO is blij met de actie. 'Vandaag worden er honderd pakketten uitgedeeld, voornamelijk in Brabant. De komende weken volgt het hele land.' De actie ontstond omdat LTO-leden graag hun steentje wilden bijdragen aan de ontvangst van Oekraïense vluchtelingen.

'We kregen veel vragen van onze leden die iets wilden doen. Op een gegeven moment werd dat zo groot dat wij de regie namen. Er is voor meer dan 55.000 euro aan pakketten ingezameld, dus dat is echt gigantisch!'


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer