Donateurs geven 55.150 euro voor actie boerenpakketten

De inzamelingsactie van ZLTO, LTO Noord en LLTB voor Oekraïense vluchtelingen heeft 55.150 euro opgeleverd, goed voor 4.125 boerenpakketten.

Donateurs+geven+55%2E150+euro+voor+actie+boerenpakketten
© Boerschappen

Met een pakket vol lokaal voedsel geven boeren en tuinders de vluchtelingen uit het oorlogsgebied een warm welkom. Tegelijkertijd bedanken ze de Nederlandse gastgezinnen. De inhoud bestaat uit zuivel, vlees, groenten, fruit, eieren en aardappelen.

Het initiatief Boerschappen verzorgt de verzameling, verpakking en verzending en ABAB Accountants & Adviseurs helpt ook mee. Agrarische bedrijven, erfbetreders en agribusiness konden geld en versproducten doneren. Mede door hun steun is deze maatschappelijke actie een succes.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

De boerenpakketten worden vanaf week 14 verzameld en verpakt. De eerste verzending tot aan de voordeur van gastgezinnen en opvanglocaties in Nederland is eind van die week voorzien. In totaal zijn drie weken nodig om alle boerenpakketten bij Oekraïense vluchtelingen in Nederland te krijgen.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  50 %
Meer weer