Brits plantenpaspoort jaar langer geldig

Planten die bestemd zijn voor verkoop aan de Britse eindconsument, mogen een jaar langer worden voorzien van het Britse plantenpaspoort. Dat heeft het Britse landbouwministerie besloten, meldt LTO-vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen.

Brits+plantenpaspoort+jaar+langer+geldig
© Europese Unie

Aanvankelijk zou het Britse plantenpaspoort per 1 juli 2022 niet meer kunnen worden aangebracht op planten uit de Europese Unie. Omdat dit tot problemen zou kunnen leiden voor handelsbedrijven met planten voor de eindverkoop in het Verenigd Koninkrijk, had handelsbond voor boomkwekerij- en bolproducten Anthos bij het Britse ministerie voor milieu, voedsel en plattelandszaken een verlenging aangevraagd.

Het Britse landbouwministerie heeft de verlenging toegestaan tot en met 30 juni 2023. Deze geldt alleen voor planten die bestemd zijn voor de verkoop aan de eindconsument in het Verenigd Koninkrijk. De verpakking, labelling of iets anders moet de eindverkoop duidelijk maken, meldt het Britse landbouwministerie.

Vanaf 1 juli van dit jaar starten in het Verenigd Koninkrijk fysieke importcontroles op hoogrisicoplanten en plantaardige producten. Deze controles zullen niet langer plaatsvinden op een Place of Destination, maar op een daarvoor aangewezen Border Control Post of Control Point.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  15 %
Meer weer