Europese boomkwekersbond kiest Henk Raaijmakers als voorman

Henk Raaijmakers, de voormalige vakgroepvoorzitter van LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen, is benoemd tot de nieuwe president van de European Nurserystock Association (ENA). Hij volgt Jan-Dieter Bruns uit Duitsland op.

Europese+boomkwekersbond+kiest+Henk+Raaijmakers+als+voorman
© Jan Veltmans

Henk Raaijmakers is verkozen op de zomerconferentie van de ENA die van woensdag 1 september tot zaterdag 4 september in het Zuid-Duitse Beieren wordt gehouden. Aanvankelijk zou de bestuurder vorig jaar al de voorzittershamer overnemen van Bruns, omdat de ENA-president altijd twee jaar in functie is.

Door corona was de zomerconferentie echter doorgeschoven naar dit jaar, en daarmee ook de verkiezing van de nieuwe president. Op de conferentie is Tim Van Hulle, van het Belgische bos- en haagplantsoenbedrijf Sylva, verkozen tot vice-president.


Het is lang geleden dat de Europese boomkwekersbond een Nederlandse president heeft gehad. De laatste was Willem Sanders in 2002. Op de zomerconferentie zijn vertegenwoordigers uit alle ENA-landen aanwezig. Naast de jaarvergadering staan onder andere bedrijfs- en marktbezoeken in Beieren op het programma.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer