Claas investeert fors in voederwinningsdivisie

Claas investeert in de komende jaren circa 40 miljoen euro in de modernisering van de fabriek in het Duitse Bad Saulgau. De uitbreiding van de productiecapaciteit is nodig om de groeiende vraag naar machines voor voederwinning op te vangen.

Claas+investeert+fors+in+voederwinningsdivisie
© Claas

De Claas-fabriek in Bad Saulgau is het kenniscentrum van het machinemerk voor de voederwinning. De vestiging heeft zich in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld, meldt de fabrikant, waarbij ook tijdens de coronapandemie de omzet verder wist te groeien.


Verdere groei veracht Claas onder meer van de nieuwe ORBIS maïsbekken. ‘We zien nog steeds in alle markten een oplopende trend in professionele voederwinningstechniek. Met een groot aantal productielijnen kunnen we daar perfect op inspelen’, zegt Uli Nickol, hoofd van de Claas voederwinningsdivisie en directeur van Claas Saulgau en Claas Material Handling.

Naast techniek rond de veldhakselaar, gaat Claas in de komende jaren het aantal nieuwe producten voor de voederwinning en landbouwpersen uitbreiden, moderniseren en verder professionaliseren. ‘Daarvoor worden op dit moment heel veel nieuwe innovaties ontwikkeld en getest’, aldus Nickol.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer