Nieuwe Claas-zwadharken hebben twee rotoren en middenaflegging

Met de introductie van zeven nieuwe modellen Liner-zwadharken met twee rotoren en middenaflegging heeft Claas zijn programma gemoderniseerd.

Nieuwe+Claas%2Dzwadharken+hebben+twee+rotoren+en+middenaflegging
© Claas

De nieuwe modellen Liner 3100-2600 van Claas hebben allemaal een variabele werkbreedte. De kleinste (Liner 2600) heeft een werkbreedte van 6,2 meter tot 6,8 meter en de grootste (Liner 3100) van 8,7 meter tot 10 meter. Daartussen zitten de Liner 2700, 2800 en 2900. Het nieuwe assortiment wordt afgerond door twee businessuitvoeringen met Active Float-ontlasting van de rotoren.

Alle zwadharken zijn standaard voorzien van een onderstel met vier wielen. Liner 3100 daarentegen beschikt over een onderstel met zes wielen. De wielen zijn dicht bij de tanden aangebracht, om zo een rustige geleiding van de rotoren en goede aanpassing aan de bodem te waarborgen. De twee voorwielen van het onderstel worden gestuurd. De modellen 2700-2900 kunnen als optie worden uitgerust met een onderstel met zes wielen.


Vereenvoudigde bediening

De nieuwe modellen kenmerken zich door een vereenvoudigde bediening. Zo kan de harkhoogte snel en soepel via een slinger aan de rotoren zelf worden ingesteld. Hiervoor is goed zichtbaar een schaalverdeling aangebracht op de centrale pijp van de rotor. Voor de betreffende zwadharken is als optie eveneens een hydraulische verstelling van de harkhoogte leverbaar.

Alle nieuwe Liner-zwadharken met twee rotoren worden gedragen door een brede en stabiele transportas met spelingsvrije en mechanische gedwongen besturing. De maximale transportsnelheid bedraagt 40 kilometer per uur. Bij de Liner 2600 kan de transportbreedte beperkt blijven tot 2,55 meter. Bij de modellen 3100-2700 bedraagt de transportbreedte 2,97 meter.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer