Nieuwe dubbelmotoren voor Claas Scorpion-telescoopladers

Claas rust de telescoopladers van de lagere en middelste vermogensklassen uit met een nieuwe dubbelmotor. Deze compacte aandrijving heeft een lange levensduur, een verbeterde aandrijving en produceert minder geluid.

Nieuwe+dubbelmotoren+voor+Claas+Scorpion%2Dtelescoopladers
© Claas

De Varipower 2-dubbelmotor, die exclusief voor Claas is ontwikkeld, vervangt per direct de Varipower-aandrijving in de modellen Scorpion 741, 736, 635, 1033 en 732. Deze nieuwe aandrijving bestaat uit twee hydrostatische motoren die Claas al jaren gebruikt voor de Jaguar-veldhakselaars.

De chauffeur kan als vanouds met een duimdruk drie snelheidsbereiken instellen: 0 tot 15 kilometer per uur, 0 tot 30 kilometer per uur en 0 tot 40 kilometer per uur. Een maximumsnelheid van 40 kilometer per uur is standaard, maar kan als optie worden afgesteld op 20 of 30 kilometer per uur. Ook met topsnelheid wordt met lagere toerentallen gereden, waardoor brandstof wordt bespaard.


Hoge koppels

Net zoals de eerdere Varipower-aandrijving worden met Varipower 2 eveneens hoge koppels naar de wielen overgedragen. Dankzij de eenvoudige, compacte constructie en het ontbreken van een tandwielkast is de motor bestand tegen hoge belasting en heeft deze een lange levensduur.

Nieuw is dat de behuizingsolie met een krachtige venturisproeier uit de aandrijfbehuizing wordt gezogen om karnverlies bij hoge snelheden aanzienlijk te verminderen. Hierdoor kan ook op straat efficiënt en met een laag brandstofverbruik met hoge snelheden worden gereden.

De modellen Scorpion 960, 756 en 746 blijven onveranderd werken met respectievelijk Varipower (746) of de krachtige Varipower Plus-rijaandrijving (756, 960) met groothoekhydrostaten en een tweede verstelmotor.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer