Claas stopt met opraapwagen, import Bergmann verschuift

Importeur Kamps de Wild in het Gelderse Zevenaar gaat voortaan het Duitse merk Bergmann importeren in Nederland. Dit merk was al veertien jaar ondergebracht bij zusterbedrijf Reesink Agri.

Claas+stopt+met+opraapwagen%2C+import+Bergmann+verschuift
© Bergmann

Bergmann maakt meststrooiers en overlaadwagens, maar ook opraapwagens van 26,8 tot 51 kuub inhoud in vier series: Royal, Repex, Carex en Shuttle.

De wisseling van import tussen de zusterbedrijven Reesink Agri en Kamps de Wild zou voornamelijk zijn ingegeven door het besluit van fabrikant Claas om te stoppen met de bouw van de Cargos-opraapwagens. Kamps de Wild is behalve importeur voor Amazone, Schmotzer en Nucorp ook importeur voor Claas en zou als gevolg de dealers geen complete voederwinningslijn meer kunnen bieden.

Fabrikant Claas bevestigt nog niet dat het stopt met de opraapwagens, maar in een persbericht sorteert importeur Kamps de Wild er wel op voor, door Bergmann 'een waardige vervanger voor de Claas-opraapwagen' te noemen. Tegelijk met de opraapwagens zou Claas ook stoppen met de bouw van silagewagens. Het aan Kamps de Wild gelieerde merk Kaweco ziet daardoor ook meer kansen voor zijn silagewagens in Duitsland.


Breder gamma en meer opties

Met de komst van Bergmann naar Kamps de Wild kan de importeur een breder gamma met meer opties bieden aan zowel veehouders voor zomerstalvoedering als loonwerkers die werken met grotere inhouden. Zo is nu een optie als een beweegbare voorwand te krijgen via Kamps de Wild-dealers.

De importeur hoopt daarbij met de eigen vestigingen en key-dealers wat meer focus te kunnen bieden aan het merk. Daarbij is het gamma breedstrooiers een goede aanvulling op de drijfmestbemesters van Kaweco.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer